Contact
Cine suntem
Cariera
Presa
Scrisori de garantie
Credite
Factoring
Scontare
Servicii Escrow
Definitii si Termeni Uzuali
Politica de confidentialitate
Termeni si conditii & Cookie Policy
ANPC
___________
___________
___________
Platforma Sol
Intrebari Frecvente
Capidava Financial este o marca inregistrata
Capidava Financial - Scrisori de Garantie, Credite
Capidava Financial - Credite, Scrisori de Garantie Capidava Financial - Credite, Scrisori de Garantie
@ 2022 Capidava - Toate drepturile rezervate.
PRODUSE
DESPRE NOI
RESURSE
Cetatea de apărare a Afacerii tale
  | Luni - Vineri: 09.00 - 16.00
Intrebari frecvente

CAT COSTA?
Prima de garantare aferenta unei scrisori de garantie pentru participare la licitatii ( BID BOND ) variaza in functie de bonitatea societatii dumneavoastra si volumul garantiei solicitate. Cota de prima aplicabila este de regula (in conditii de bonitate optima ) invers proportionala cu suma garantata. De asemenea aceasta cota de prima este ajustata si in functie de istoricul contractantului in societatea de garantare.

Prima minima de garantare este de 500 lei.

DACA AUTORITATEA CONTRACTANTA NU ACCEPTA POLITA DE ASIGURARE?
Conform art.86 alin(4) lit. a) :” Autoritatea contractanta nu are dreptul de a impune sau de a interzice prezentarea unui instrument de garantare emis de către o anumită societate bancară ori societate de garantare, nominalizată în mod expres în documentaţia de atribuire”.

ARE SCRISOAREA DE GARANTIE EMISA DE CATRE O SOCIETATE DE GARANTARE (I.F.N) ACEEASI VALOARE CA SI SCRISOAREA DE GARANTIE BANCARA?
Da, oricare dintre celelalte doua forme de prezentare a garantiei solicitate de Autoritatea contractanta au aceeasi valoare. Mai mult, conform art. 86 alin(4) lit c) “Autoritatea contractanta nu are dreptul : de a impune sau de a interzice prezentarea scrisorilor de garanţie în oricare dintre formele prevăzute la alin. (3) lit. a)–b) ori de a acorda, în cadrul procesului de evaluare, un punctaj suplimentar uneia dintre formele de constituire a garanţiei.”

CAT DUREAZA EMITEREA SCRISORII DE GARANTIE?
Pentru contractantii care nu au mai fost analizati din punct de vedere al bonitatii in institutia financiara/instituttia de credit/compania de asigurari si in functie de complexitatea situatiei, perioada de analiza poate fi de 3-5 zile lucratoare. Odata ce aceasta analiza a fost facuta, orice alta solicitare se poate rezolva in 24-48 ore in functie de viteza comunicarii dintre contractant si beneficiar.

CATE SCRISORI DE GARANTIE POT INCHEIA?
In principiu ,  pentru un contractant se pot incheia un numar nelimitat de scrisori de garantie ; in cazuri exceptionale se stabileste o expunere pe client si daca aceasta expunere se concretizeaza , in unele cazuri , contractantul trebuie sa furnizeze soietatii de garantare contragarantii suplimentare.

CE SE INTAMPLA DACA AUTORITATEA CONTRACTANTA SOLICITA PRELUNGIREA VALABILITATII OFERTELOR DEPUSE?
Scrisoarea de garantie emisa poate fi prelungita la solicitarea Autoritatii contractante. In baza acestei solicitari, prelungirea poate fi facuta pentru o perioada de pana la 180 de zile. Prelungirea se poate face si in mai multe etape cu respectarea termenului maxim de expunere.

SUNT NECESARE CONTRAGARANTII?
Da, in functie de bonitatea clientului , contragarantiilor acceptate pot fi la Bilete la Ordin , CEC-uri , cash colateral, bunuri mobile, bunuri imobile , bunuri intangibile.